Şirketlerden

2012 PTT Yılı Olacak

Son Güncelleme : 09.01.2012 14:54

PTT Genel Müdürü Osman Tural, 2012 yılının PTT'nin vatandaşların hayatını kolaylaştıracak birçok projeyi hayata geçireceği yıl olacağını söyledi.

E-ticaretin çok hızlı gelişen bir sektör olduğunu ve PTT'nin de çağa ayak uyduran bir kurum olarak bu sektörün içinde yer alması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Tural, buradan hareketle E-Ticaret (PTT AVM) projesini hayata geçirmeye karar verdiklerini ifade etti. PTT AVM projesiyle, internet üzerinden çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketlere ait ürünlerin satılabileceğini, müşterilerin internet üzerinden çok sayıda ve farklı sektördeki markaları tek bir platform üzerinden tercih edebileceğini kaydetti.

PTT ibaresinin içerisinde yer alacağı bir internet sitesinin dizayn edildiğini belirten Tural, sisteme dahil olmak isteyen şirketler ile PTT arasında protokolle sistem entegrasyonları sonrası markanın bu yapı içerisinde yer almasının sağlanacağını, müşterilerin marka bazında talepleri sistem üzerinden gerçekleştireceğini anlattı. Tural, müşterilerin talep edecekleri ürünlerin, PTT Kargo aracılığıyla teslim edileceğini kaydetti.

PTT Merkez Müdürlüklerinden yurt dışına gönderilen ticari eşyaların İstanbul'da tek merkezden gümrük beyannamesi düzenlenerek yurt dışına çıkışının sağlanması hizmeti olan yurt dışı e-ticaret ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini belirten Tural, bu kapsamda İstanbul Avrupa Yakası Kargo İşleme Merkezi'ne gerekli bilgisayar kurulumlarının yapıldığını, temin edilen programın test çalışmalarının başarı ile gerçekleştirilerek hizmeti yapacak personel için elektronik imza ve gümrük şifrelerinin temin edildiğini söyledi.

KEP VE E-TEBLİGAT PROJESİ
Bu yıl faaliyete geçirecekleri projelerden birinin de Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve E-Tebligat projesi olduğunu belirten Osman Tural, KEP sisteminin altyapısının kurulduğunu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun, yönetmelik çalışmasını tamamladığını, hizmetin, Temmuz ayından itibaren verilmesinin planlandığını kaydetti. Kamu kurum ve kuruluşları, tüzel ve özel tüm kişilerin üye olabileceğini anlatan Tural, sistemde her üyenin bir başka üyeye e-posta gönderip alabileceğini belirtti. Tural, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı olmak üzere 6 kurumda test çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

HIZLI GEÇİŞ SİSTEMİ
Araçların köprü ve otoyollardan engelsiz geçişini sağlayacak Hızlı Geçiş Sistemi'nin de bu yıl Türkiye genelinde uygulamaya konulmasının hedeflendiğini anlatan Tural, maliyet ve uygulama anlamında KGS ve OGS'ye göre çok avantajlı olan sistem sayesinde geçiş anında otomatik ücret tahsilinin yapılacağını, trafik akışında süreklilik sağlanacağını söyledi.

PTT'nin posta, parasal posta, kargo, kurye ve lojistik hizmetlerinin sürdürülmesi sırasında ihtiyaç duyulan, malzeme, donanım, teçhizat gibi ihtiyaçlarının zamanında, maliyeti düşük ve istenilen düzeyde sağlanabilmesi için iştirak kurulmasına yönelik ön davet ilanının Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Tural, firmalardan teklifler alındığını, gelen tekliflerin değerlendirme aşamasında olduğunu söyledi.

POSTA ÇEKİ SAHİPLERİNE KMH AÇILACAK
Posta çeki hesap sahiplerine kredili mevduat hesabı (KMH) açılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildiren Tural, yapılan işbirlikleriyle PTT müşterilerinin, tüm banka ATM'lerini kullanabileceğini, ortak banka kartı ve ön ödemeli kart ürünlerine sahip olabileceğini kaydetti. Tural, ''PTTKart hesaplarında yeterli para olmasa bile PTT Kredili Hesap ile acil nakit ihtiyaçları için kredi kullanabilecek. Emekli maaşı ve aylık alanlarla birlikte yaklaşık 4 milyon PTT kart kullanıcısı, PTT ve Denizbank ATM'lerine kolayca ulaşabilecek. Yeni PTT Kart'ları ile hem yurt içinde hem de yurt dışında tüm ATM'lerden para çekebilecek ve aynı zamanda alışveriş yapabilecek'' diye konuştu.

Emeklilere maaş kartı verilmesi projesinin temelini, kartlar ile maaşların hem PTT işyerlerinden hem de PTTMatik cihazlarından 7 gün 24 saat çekilebilmesinin oluşturduğunu belirten Tural, bu kapsamda 1 milyonun üzerinde emekliye kart verildiğini, hak sahiplerine kart verilmesine devam edildiğini söyledi.

YENİ HİZMETLER ÜRETECEĞİZ
Özellikle son dönemlerde ortaya konulan projelerin, PTT'nin hizmet sınırlarını müşterilerinin belirlediğini ortaya koyduğunu ifade eden Tural, ''Biz, sadece posta üzerine yoğunlaşalım veya kargo, kazançlı bir alan buraya yönelsek yeter düşüncesi yerine vatandaşlarımız otoyollarda araç kuyruklarında sıkıntı çekmesin, emeklilerimize maaşlarını en kolay şekilde nasıl ulaştırırız anlayışını benimsedik. Dolayısıyla önümüzdeki dönemlerde de bu politikamız doğrultusunda bir yandan mevcut hizmetlerimizin kalitesini artırırken diğer yandan da yeni hizmetler üreteceğiz'' diye konuştu.HT


Arkadaşına Öner
Adınız Soyadınız
Arkadaşınızın Adı Soyadı
Arkadaşınızın Email Adresi
Arkadaşınıza Mesajınız
Yandaki Doğrulama Kodunu Giriniz
 


Diğer Şirketlerden Kategorisi Haberleri

İnstagram Alımı ertelendi

Facebook daha önce "2012'in ikinci çeyreği" diye duyurduğu Instagram alımını 2012'inin bilinmeyen bir tarihine ertelediğini açıkladı.

Mozilla Apple'a Meydan Okudu

Firefox'un mimarı Mozilla, yeni işletim sistemi hakkında konuştu; Apple'a hodri meydan dedi.

Antika Otomobiller Gaza Basıyor!

Kadıköy Oto Sanatkarları Küçük Sanayicileri Sitesi (KADOSAN), antika ve klasik otomobillerin restore edildiği sayılı adreslerden biri.

Apple Androıd'ın Peşinde

“Apple’ın rakipleri gibi büyük ekranlı telefona geçmesinin aslında şirketin ihtiyaç duymadığı bir hamle oldu

İlk Mucit Şirket Ülker'den

Yıldız Holding, tüm inovasyon çalışmalarını Northstar şirketi çatısı altında topladı.

Akıllı Telefon Satışları Patladı

Dünyada cep telefonları satışı düştü, ancak akıllı telefon satışı patladı

HTC’ye Apple Darbesi

HTC, Apple’ın açtığı dava nedeniyle ABD’de beklemediği bir yasakla karşılaşabilir.

Benetton Özür Diledi

Benetton o reklam için özür diledi

Akbank Kart Kredisinde Lider

Akbank kredi kartı kredilerinde birinci oldu




EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Bakanlıklarda Atama Rüzgarı

Dışişleri, Kalkınma, Kültür ve Turizm, Maliye ile Milli Savunma bakanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında...


Memur Zammına O Karar Verecek

Memur zammında kararı Sayıştay başkanı verecek


Eski Bakandan Şok Sözler

''Göreve gelmem halinde şike ve teşviğe karışmış 8 takımı küme düşüreceğim.''


Başkent Güne Kaza İle Uyandı

Ankara'da gece saatlerinde meydana gelen trafik kazasında 3'ü ağır 4 kişi yaralandı.


Türkiye Güzelini Seçiyor

“Miss Turkey 2012 Güzellik Yarışması”’nın finalistleri kampta.


ANKARA
İSTANBUL
İZMİR
ANTALYA
>>