Ekonomi

BBDK'da izin kullanmak zorunlu

Son Güncelleme : 31.07.2010 12:08

Bankacılık sektörünü küresel krizin etkilerinden koruyan BDDK, personelini de rahatlatacak önemli bir adım attı. Başkan Tevfik Bilgin tarafından çalışanlara yıllık izinlerini kullanma zorunluluğu getirildi. Başkan yardımcısı ve daire başkanları da dahil olmak üzere 500'ün üzerinde çalışandan birikmiş yıllık izinlerini kullanmaları istendi. Yurtdışında sıkça uygulanan "yıllık izin kullanma zorunluluğu" uygulaması BDDK sayesinde Türkiye'ye taşınmış oldu. Uygulama kriz sebebiyle gece gündüz çalışan BDDK'nın personel ve üst düzey bürokratlarını mutlu ederken, önümüzdeki yıllarda diğer kamu kurumlarının da bu uygulamayı örnek alabileceği belirtiliyor.




Diğer Ekonomi Kategorisi Haberleri

Bir öğrencinin okul alışverişi 260 TL

İlköğretime başlayacak bir öğrencinin okul ihtiyaçları ile bayram alışverişi ortalama 260 lirayı buluyor.

İşçilere bayram müjdesi

Kamu kurumlarında çalışan işçilere, 2010 yılında verilecek olan ikramiye tutarlarının, ilk yarısının ödemesi 7 Eylül tarihinde yapılacak.

Kamu-Sen imza şartını açıkladı

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ''Sayın başbakan, taban aylığa 30 artı 30 lira artışı sağlasın, Türkiye Kamu-Sen olarak tutanağı imzalamaya hazı

515 TL eğitim ödeneği

MEB, öğretmenlere 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hazırlık ödeneği olarak 515 TL ödenmesini önerdi.

Başbakan ile bakanların prim affı savaşı

Başbakan ile Babacan prim affı ‘var’ diyor; Ömer Dinçer ile Mehmet Şimşek ‘yok diyor. Esnafın kafası ise iyice karıştı. ‘Biz kime inanalım’ diye isyan ediyor.

Üyelere söz dinletemedi

TOBB Başkanı, 'susma' kararını 15 kişilik TOBB Yönetim Kurulu'na dinletemedi.

Kabinede Tarkan çatlağı

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun Tarkan hakkındaki sözlerinin amacını aştığını söyledi.

Hükümetten vergi ve prim kolaylığı

Vergi ve prim borçlarıyla ilgili, 'af değil' şeklinde tanımlanan, yeniden yapılandırma kararı alındı.

Enflasyon yükselişe geçti

Enflasyon Ağustos'ta beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

Bakan Şimşek’ten Hazine’ye vefa

Bir dönem Hazine’den sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüten Maliye Bakanı Şimşek, Hazine Müsteşarlığı çalışanlarını rahatlatacak bir adım attı.




ANKET

12 Eylül 2010 Anayasa Değişikliği Referandumunda Oyunuz Nasıl Olacak ?




DÖVİZ

DOLAR 1.5066
EURO 1.9334
IMKB 100 60998,84
ALTIN 60.701,70

EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Başbakan ile bakanların prim affı savaşı


Bakan Şimşek’ten Hazine’ye vefa


Erdoğan'ın sırrını kızı açıkladı!

AK Parti'de çalışmaya başlayan Sümeyye Erdoğan babasıyla ilgili ilk defa konuştu.


Burger King satışa çıktı

Burger King ile potansiyel alıcılar arasında görüşmeler yapılıyor


515 TL eğitim ödeneği

MEB, öğretmenlere 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hazırlık ödeneği olarak 515 TL ödenmesini önerdi.


ANKARA
İSTANBUL
İZMİR
ANTALYA
>>