Politika

Boyu değil işlevi önemli!

Son Güncelleme : 31.07.2010 15:50

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Ya, şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor” ifadeleri hem yeni bir siyasi polemiğin hem de siyasi kulisleri çok güldüren bir esprinin kapısını araladı.

CHP Genel Başkanı Arınç’a cevap vermedi. Bunun yerine Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’nun 1 metre 71 santimetrelik boyunu eleştiren Arınç’a “Onun boyu da 1 metre 77 santimetre. 6 santim için mi konuşuyor? Atatürk’ün de boyu 1 metre 65 santimetreydi. Acaba bilinç altında Atatürk ile mi uğraşıyor? “ dedi.

Kamuoyunun önünde bu polemik sürerken kapalı kapılar ardında ve siyasi kulislerde boy polemiğinden yola çıkılarak bambaşka espriler yapılıyor. CHPliler, genel başkanlarının boyunu eleştiren Arınç’a, meşhur ‘boyu değil işlevi önemli’ göndermesiyle cevap veriyorlar. CHP’liler gördükleri AK Partililer bu espriyi yapıp genel başkanlarının kısa boyuna rağmen çalışkanlığını hatırlatıyorlar. Kılıçdaroğlu'nun çok iş yapıp kendilerini iktidara taşıyacağını söylüyorlar. Hatta iddiaya göre önümüzdeki günlerde miting meydanlarında Arınç’a cevap olarak bu sözün yazılı olduğu pankartlar açılacak.

Kimi AK Partililer de kendilerine ‘boyu değil işlevi önemli’ diye takılan CHP’lilere “Bu bir uydurma. Boyu bal gibi önemli.” diye cevap veriyor. Yol açtığı boy polemiğinden rahatsız   olan Arınç’ın ise durumu kurtarmak için yaptığı “Ben kimsenin boyunun kaç santim olduğuyla ilgili değilim. Boyu kısaymış, uzunmuş bunlar beni hiç ilgilendirmez. Ben ‘Şu kadar boyuyla’ demişim, bu bir imadır” sözleri de dikkatlerden  kaçmadı.

 


Arkadaşına Öner
Adınız Soyadınız
Arkadaşınızın Adı Soyadı
Arkadaşınızın Email Adresi
Arkadaşınıza Mesajınız
Yandaki Doğrulama Kodunu Giriniz
 


Diğer Politika Kategorisi Haberleri

Tutuksuz Yargılama İstedi

Başkan Kocaoğlu, tutuksuz yargılama istedi

'Çağdaşlığın Simgeleri'ne Hitap Etti

“Sizler temsil ettiğiniz gruplar itibariyle çağdaşlığın birer simgesisiniz.

Çocuğun Yapacağı İş Değil

Burhan Kuzu, Dink cinayeti, durup dururken üç çocuğun yapacağı iş değil

Bilirkişi Raporu Dedikodu

Akdağ'dan bilirkişi raporuna tepki, Dedikodularla hareket etmeyelim

Başbakan Annesinin Kabrinde

Başbakan annesinin kabrini ziyaret etti

Başbakan'ı Stalin'e Benzetti

CHP'li Tarhan, Başbakan'ı Stalin'e benzetti

Başbakan, Mimar Sinan'da

Başbakan, Mimar Sinan Üniversitesi’ni ziyaret etti

Faili Meçhullerin Failleri Belli

Metiner, Faili meçhullerin failleri belli

'Şantaj'a Yalanlama

Başbakanlık'tan 'şantaj' yalanlaması

Gül’den Mevlit Kandili Kutlaması

Cumhurbaşkanı Gül’den Mevlit Kandili kutlaması




EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Muhasebe Denetmenleri Tepkili

Muhasebe denetmenlerinin kadro tepkisi sürüyor


Maliye’den Google’a Transfer


Bürokrat'a Tek Maaş

Tebliğ Resmi Gazete'nin 31 Ocak 2012 sayısında yayımlandı.


Yasağın Belgesi Çıktı

Skandal yasağın belgesi çıktı


Eskort Skandalı

İlginç bir sahtekarlık olayı: 5 ili eskortla geçti gece polis evinde konakladı


ANKARA
İSTANBUL
İZMİR
ANTALYA
>>