Google Yatırımlarını Artırıyor
Google'un resmi internet sitesinde yer alan haberde, şirketin ABD'nin California eyaletindeki Sacramento çölünde inşa aşamasındaki 4 geniş ölçekli güneş pili paneli için ayrılan fona 94 milyon dolar aktarma kararı aldığı belirtildi.
Haberde, yeni aktarılan fonla birlikte şirketin 2011 içinde yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı toplam yatırım tutarının 915 milyon dolara ulaştığı kaydedildi.
Resmi internet sitesine yer alan açıklamada, bu yıl içinde 10 bin kişinin evlerinin çatısına güneş pili panelleri yerleştirilmesi projesine destek veren şirketin, ilk kez evlerin çatıları yerine, elektrik şebekesi için elektrik üretiminde kullanılacak geniş ölçekli güneş pili panelleri üretilmesine yönelik bir yatırımda bulunduğuna işaret edildi.
Recurrent Energy adlı güneş enerjisi geliştirme şirketi tarafından inşa edilecek, 88 mega watt kapasiteli 4 güneş pili panelinin 13 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacağı belirtilen açıklamada, inşa edilen elektrik üretim tesisinin 20 yıl boyunca hizmet vermesine ilişkin sözleşmenin, şirket ile Sacramento Belediyesi Kamu Yatırımlarına Destek Bölgesi arasında imzalandığı duyuruldu.
Proje, güneş enerjisi geliştirme sahasında da faaliyet gösteren Kohlberg Kravis Roberts adlı küresel yatırım firmasının da katılımıyla Sacromento bölgesinde hayata geçirilecek.
Proje çerçevesinde, 3 güneş pili panelinin 2012 yılında eş zamanlı olarak faaliyete geçeceği belirtilen açıklamada, dördüncüsünün ise yine aynı yıl içinde daha sonraki bir tarihte devreye gireceği bildirildi.
Abu Dabi Ulusal enerji şirketi PJSC (TAQA) Türkiye'ye yatırım imkanlarını araştırıyor
Atatürk Havalimanı'nda uçaklara yer hizmetleri veren TGS'ye ait bir araç çarptı. Çarpma sonucu uçağın kargo kapısında hasar oluştu.
Steve Jobs'ın hayattayken üzerinde çalıştığı son büyük proje iPhone 4S'in başarısını devam ettirecek 6. nesil akıllı telefonu tasarlamaktı.
İSF çerçevesinde, 9 Haziran Cumartesi günü İstiklal ve Bağdat caddelerinde kortej yürüyüşü düzenlenecek.
bulut depolama piyasasında Box, Dropbox ve diğer şirketlerle mücadelesinde Google ’ın kavgacı bir fiyat stratejisi seçeceği düşünülüyor.
''İyi bir pazarlık sonucunda, memurları memnun edecek bir zam oranını yakında duyarız diye düşünüyorum''
Vergi denetimlerinde 128,1 milyon lira usulsüzlük cezası kesildi.
İçişleri Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı 16 yeni büyükşehir belediyesine ek olarak 13 ilin daha bu kapsama alınmasına ilişkin...
Özal'ın ölümündeki büyük sır.
Zam pazarlığını 3+3’le başlatan hükümet teklifini revize edecek. Kulislerde bu kez 4+4 konuşuluyor.