Spor

Hamit Mourinho’yu Teselli Etti

Son Güncelleme : 19.01.2012 19:33

Mourinho’nun tesellisi, Hamit çok iyiydi


İspanyol basını, Barcelona’nın deplasmanda 2-1 yendiği R. Madrid ve teknik direktör Jose Mourinho’yu eleştirdi. 90 dakika sahada kalan Hamit Altıntop’u öven Mourinho “Hamit çok iyiydi, herşeyini sahaya koymaya çalıştı” dedi.

İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçı.

İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında sahasında oynamasına rağmen Barcelona'ya 2-1 yenilen Real Madrid'de teknik direktör Jose Mourinho ve futbolcu Pepe'yi eleştiren İspanyol basını, son El Clasico maçlarında büyük bir üstünlüğü olan Barcelona'yı övdü.

Marca gazetesi, ''Sonu gelmeyen tarih'' ifadesini manşetine çıkartarak, ''Mourinho, ince ayarı yapamamaya devam ediyor ve Barça karşısında argümansız kalıyor. Real Madrid'in yeni batışından sadece Casillas ve Ronaldo kurtuluyor. Defanstaki Puyol tılsımı ve Abidal, tanınmaz Madrid'i gömüyor'' ifadelerini kullandı.

Yapılan yorumlarda, Barcelona'nın erken gelen golle Real Madrid karşısında yenik düşmesine rağmen yine öne geçmeyi başardığı, Mourinho'nun planının bir kez daha tutmadığı belirtildi.

‘REAL YİNE DUVARA TOSLADI’

As gazetesi de, ''Madrid sertlik, Barça ise futbol ortaya koydu'' diyerek, ''Real'in Barcelona karşısında artık alışıla gelen bir yenilgi aldığını, Mourinho'nun bir kez daha duvara tosladığını'' yazdı.

‘KAHRAMANLAR’

Katalan spor gazetelerinden El Mundo Deportivo ise ''Kahramanlar'' başlığını atarak, ''Barça, şiddete karşı yine futbolunu gösterdi ve yarı finale doğru bir adım attı. Kazanan futbol oldu'' değerlendirmesini yaptı.

‘EL CLASICO’NUN DA PATRONU’

Diğer İspanyol gazetelerinden El Pais ''Barça, kupadaki El Clasico'nun da patronu. Mourinho, yeni engeller koymaya çalışsa da, en iyi durumunda olmayan bir Barça, hiç olmadığı kadar çürümüş bir rakip karşısında kazanmasını biliyor'' diye yazdı.

‘EN İYİ SAVUNMACILAR BİLE DURDURAMADI’

El Mundo ''En savunmacı Real Madrid bile Barça'yı durduramıyor. Mourinho, şaşırtıcı bir kadro ile Guardiola karşısında 2-1 yeniliyor. Portekizli teknik adamın taktiği, kontrataktan bir gol atmayı sağlıyor ama Puyol'un beraberlik golüne cevap veremiyor'' ifadelerine yer verdi.

‘BARÇA DERS VERDİ’

La Razon ''Mourinho, Guardiola'ya karşı birşeyi beceremiyor. Barça, avare bir Madrid'e karşı Bernabeu'da yeniden kazandı'' diye yazarken, La Lavanguardia ise ''Barça, Mourinho'nun aşırı defansif Madrid'ine Santiago Bernabeu'da bir ders veriyor'' ifadelerini kullandı.

PEPE’YE BÜYÜK TEPKİ: UTANÇ VERİCİ

Bu arada, Brezilya asıllı olan Portekiz vatandaşı Pepe, El Clasico'daki agresif hareketlerinden dolayı büyük tepki aldı.

Maç içinde Busquets'in ayağına, yerde olan Messi'nin de eline basan Pepe'ye İspanyol medyasından sert eleştiriler geldi.

Yapılan yorumlarda ''utanç verici, kontrolsüz, kabul edilemez'' şeklinde ifadelere maruz kalan Pepe'nin, Mourinho tarafından cezalandırılması gerektiği savunuldu.

BASIN ELEŞTİRDİ, MOURINHO ÖVDÜ

Öte yandan, Mourinho'un şaşırtan kararıyla ilk defa Real Madrid'de ilk 11'e giren ve ilk El Clasico maçını oynayan milli futbolcu Hamit Altıntop, İspanyol medyasından diğer tüm Real Madridli futbolcular gibi vasat puan aldı.

Yapılan değerlendirmelerde Türk futbolcu için ''Kötü geçirdi. Ama fazla maç oynamamış olmasından ve karşısında İniesta'nın bulunmasından dolayı başka türlü de olamazdı. Herşeye rağmen Benzema'ya pasıyla Madrid'in en iyi ataklarından birini hazırladı. Tecrübesini sahaya koymaya çalıştı ama güven vermedi'' denildi.

Maç sonrasındaki basın toplantısında, ilk 11'de Carvalho ve Hamit'i neden tercih ettiği sorusuna ise Mourinho ''Her ikisi de iyi maç çıkardı. Kendimi veya teknik seçimimi savunmak için söylemiyorum. Onların yüzünden maçı kaybetmedik. Hamit çok iyiydi, herşeyini sahaya koymaya çalıştı, fiziksel açıdan da iyiydi'' cevabını verdi.


Arkadaşına Öner
Adınız Soyadınız
Arkadaşınızın Adı Soyadı
Arkadaşınızın Email Adresi
Arkadaşınıza Mesajınız
Yandaki Doğrulama Kodunu Giriniz
 


Diğer Spor Kategorisi Haberleri

Mourinho'dan İmza

Real Madrid, Jose Mourinho'nun sözleşmesini 2016 yılına kadar uzattı.

Demirören de FİFA'ya gidiyor

TFF Başkanı Yıldırım Demirören FİFA Kongresi'ne katılacak.

Burak Avrupa'da 3. Sırada

Trabzonsporlu Burak Yılmaz, Messi ve Ronaldo'nun ardından 3. oldu.

CEV'in Kararı Normal Değil

Voleybol Federasyonu Başkanı:"Fenerbahçe Üniversal'in alınmaması anormal."

Eskişehirspor Boffin İle Anlaştı

Eskişehirspor kalesini bundan böyle Belçikalı kaleci Ruud Boffin koruyacak.

Bamba'da Sona Doğru

Trabzonspor, Fildişi Sahilli oyuncu Bamba'yı kadrosuna katmak istiyor.

Oyuncularıma Güveniyorum

A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı Avusturya'da konuştu.

FB Şampiyonlar Liginde Yok

Gelecek sezon FB şampiyonlar liginde yok

FB'nin Yeni Yönetimi Belli Oldu

İşte bırankanlar ve gelenler...

TFF Binası Kurşunlandı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankara'daki merkez binasına şok bir saldırı gerçekleştirildi.




EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Memuru Sevindirecek Açıklama

''İyi bir pazarlık sonucunda, memurları memnun edecek bir zam oranını yakında duyarız diye düşünüyorum''


Maliye Vergi Vurgununu Yakaladı

Vergi denetimlerinde 128,1 milyon lira usulsüzlük cezası kesildi.


On Üç İl Büyükşehir Oluyor

İçişleri Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı 16 yeni büyükşehir belediyesine ek olarak 13 ilin daha bu kapsama alınmasına ilişkin...


Adeta Otopsisi Yeniden Yapıldı

Özal'ın ölümündeki büyük sır.


Memurun Beklediği Gün Geldi

Zam pazarlığını 3+3’le başlatan hükümet teklifini revize edecek. Kulislerde bu kez 4+4 konuşuluyor.


ANKARA
İSTANBUL
İZMİR
ANTALYA
>>