İran Rest Çekti
AB ülkeleri, nükleer programı ile ilgili uzlaşmazlığı sebebiyle İran'a kademeli bir petrol ambargosu ile nükleer programının finansmanının engellenmesi amacıyla Merkez Bankasına yaptırımlar uygulanması konusunda anlaşmaya vardı.
Diplomatik bir kaynak, Brüksel'deki AB ülkeleri büyükelçiler toplantısında İran'a petrol ambargosu uygulanması konusunda ilk anlaşmasına varıldığını belirterek, bu kararın AB ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı sırasında gün içinde resmen yürürlüğe gireceğini kaydetti.
İRAN: HÜRMÜZ'Ü KAPATIRIZ
İran'dan ambargo kararına karşı tepki gecikmedi. Üst düzey bir parlamenter, Reuters'a petrol ihracatlarının engellenmesi durumunda İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapatacağını açıkladı.
AMBARGO 1 TEMMUZDA BAŞLAYACAK
Alınan bilgilere göre AB üyeleri, bu haftadan itibaren İran'dan ham patrol ithalatıyla ilgili yeni sözleşme yapamayacak. Mevcut sözleşmeler 1 Temmuz'da sona erdiğinde AB'nin İran'dan petrol ithalatı yılın ikinci yarısında tamamen durmuş olacak.
AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, dışişleri bakanları toplantısı öncesinde basına yaptığı açıklamada, İran'a ilave yaptırımları sonuçlandıracaklarını söyledi.
YUNANİSTAN KARŞI ÇIKMIŞTI
Haftalardır süren görüşmelerde Yunanistan gibi borç krizi içindeki kimi üye ülkelerin, ambargoyu erteleme ya da sınırlarını daraltma yönünde talepleri vardı ancak tüm karşı çıkışlara rağmen karar bugün açıklandı.
Günde 2,6 milyon varil petrol üreten İran, ihracatının çoğunu Asya ülkelerine yapıyor. Türkiye de petrol ithalatının üçte bire yakın bölümünü İran'da alıyor.
Türkiye'den Doğu Ege adalarına ziyaretler için limanda vize uygulaması olacak.
Arınç, Yemen'in Dostları Grubu toplantısı için Suudi Arabistan'a gitti.
Suriye'de güvenlik güçlerinin hastanelerde sivilleri öldürdüğü, işkence yaptığı ve yaralıların tedavi edilmesini yasakladığı öne sürüldü.
7 bin yıllık bir tarih ve medeniyete sahip olan Mısırlılar, ilk kez yöneticilerini demokratik yöntemlerle seçmeye hazırlanıyor.
Vergi denetimlerinde 128,1 milyon lira usulsüzlük cezası kesildi.
''İyi bir pazarlık sonucunda, memurları memnun edecek bir zam oranını yakında duyarız diye düşünüyorum''
İçişleri Bakanlığı'nın bir süredir üzerinde çalıştığı 16 yeni büyükşehir belediyesine ek olarak 13 ilin daha bu kapsama alınmasına ilişkin...
Özal'ın ölümündeki büyük sır.
Zam pazarlığını 3+3’le başlatan hükümet teklifini revize edecek. Kulislerde bu kez 4+4 konuşuluyor.