Gündem

OYAK'ın Server'ı Evinden Çıktı

Son Güncelleme : 23.01.2012 09:19

Alparslan Arslan'ın görüntülerinin bulunduğu hard disk OYAK Güvenlik çalışanı Barış Demirtaş'ın evinden çıktı.

Kanlı Danıştay saldırısından bir gün önce keşifteki Alparslan Arslan'ın görüntülerinin bulunduğu hard disk OYAK Güvenlik çalışanı Barış Demirtaş'ın evinden çıktı.

Demirtaş işten kovulurken, şirket yöneticisi Orhan Çoban ise Demirtaş'ı "Arızalara uzaktan müdahale etmek için evine götürdü" diye savundu.

 

Ergenekon soruşturmasıyla birleştirilen Danıştay saldırısıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Arslan'ın saldırı öncesi keşif yaptığı 16.05.2006 tarihinde bozuk iddiasıyla söken Barış Demirtaş'ın olay sonrası kovulduğu ortaya çıktı. İsrail'li firmanın sisteme girmesini sağlayan Demirtaş'ın evinde şirkete ait yedek server bulundu. Saldırı sonrası şirket içi yapılan araştırma sonra bu olayla karşılaşılması sonucu Demirtaş'ın işine son verildiği öğrenildi. Yavuz Selim Kavaklıoğlu'nun durumdan Orhan Çoban'ın haberi olduğunu belirtmesi üzerine Çoban'ın ifadesinde şirkette meydana gelen sık arızalara uzaktan müdahale edebilmesi için böyle bir uygulamanın yapıldığını söylediği öğrenildi. Saldırı sonrası yapılan incelemelerde OYAK Elektrik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu'nun para karşılığı bir işadamı için bir bayanın evinden gizli görüntü aldığı ortaya çıktı. Danıştay operasyonu çerçevesinde kamera kayıtlarının silinmesine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan OYAK Elektrik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu hakkında ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Kavaklıoğlu hakkında yapılan incelemelerde para karşılığı bir işadamı için bir bayanın evinde gizli görüntü aldığı belirlendi. Teknik tabibe de yansıyan olayda Kavaklıoğlu'nun iş adamı Sabri Ç.'nin tanıdığı Pırıl K.'nın evine yerleştirdiği cihazla görüntü aldığı ve bunun karşılığında 2 bin 500 dolar aldığı öğrenildi.

 

'Ben yanarsam herkesi yakarım'

 

Danıştay binasındaki güvenlik kamerasını emirle söken teknisyen Serkan A., kurumdan yapılan 'sus' baskılarına bu sözlerle karşılık verdi. Saldırıdan bir gün önce güvenlik kamerasını söken teknisyen Serkan A'nın çevresine 'Ben yanarsam onları da yakarım" dediği öğrenildi. Danıştay'ın güvenlik sistemini kuran OYAK Güvenlik Firması'nın saldırıdan sonra belli aralıklarla dışarıya bilgi sızdırılmaması için kurum içinde 'kimse konuşmasın' toplantıları yaptığı öğrenildi.(Yeni Şafak)


Arkadaşına Öner
Adınız Soyadınız
Arkadaşınızın Adı Soyadı
Arkadaşınızın Email Adresi
Arkadaşınıza Mesajınız
Yandaki Doğrulama Kodunu Giriniz
 


Diğer Gündem Kategorisi Haberleri

Tunceli'de PKK'ya Darbe

Tunceli' de biri kadın iki terörist suikast eylemi için kent merkezine sızdıkları sırada jandarma ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı.

Karne Notu Kalkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim 1’inci sınıf öğrencilerini karne stresinden kurtarmak için, notla değerlendirme yapılmamasına yönelik çalışma başlattı.

PKK Okulu Siper Aldı

Pervari'de yaralanan çavuş o anları anlattı.

Meçhul DVD'nin Sis Perdesi Kalkıyor

Adli emanette kırıldığı iddia edilen meşhur 51 No'lu DVD'nin üzerindeki sır perdesi aralanıyor.

Ecevit'in Korumasından İtiraf

"Bugünlerin yaşanacağını bilseydim, o dönemde elimde kamerayla gezerdim."

Ankara'da Tren Seferleri Durdu

Hükümetle yaptıkları zam görüşmelerinden netice çıkmayınca grev kararı alan memurlar, gece yarısı iş bıraktı.

Memur Olmak İsteyenlere Müjde

PTT Genel Müdürlüğünde, müfettiş yardımcılığına giriş yaşı 30'dan 35'e yükseltildi.

4 İlde Kaçakçılık Operasyonu

Terör örgütüyle bağlantılı kaçakçılık yapan 58 kişi gözaltına alındı.

Çolak'ın Durumu İyiye Gidiyor

Tam yüz nakli yapılan Turan Çolak'ın doktorlarından iyi haberler geldi.




EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Maliye Vergi Vurgununu Yakaladı

Vergi denetimlerinde 128,1 milyon lira usulsüzlük cezası kesildi.


İmam Hatipli Polemiği

İmam Hatip mezunları tiyatroya alınmıyor.


Haliç Köprüsü Trafiğe Kapatıldı

Haliç köprüsü bağlantı noktalarında oluşan çatlaklar nedeni ile trafiğe kapatıldı.


Üç Aylar Nasıl Geçirilmeli

Bugün 3 aylar başladı.


Hükümet Memura Teklifini Sundu

''Bu hükümetin son teklifidir.''


ANKARA
İSTANBUL
İZMİR
ANTALYA
>>