Perakendede Oyunun Kuralları Değişti
Değişen ekonomik koşullar, şirketleri özellikle de perakende şirketlerini yeni satış kanalları bulmaya ve satış kanallarını büyütmeye zorluyor. Son birkaç yıldır satış kanallarını mağazadan e-ticarete kaydıran Avrupalı şirketler, bu zincire artık katalogla satışı da yeniden eklemeye başladı. İnternet mağazasından alışveriş yapanların %69’unun kataloğa bakarak sitelerine yönlendiğini anlayan Avrupa’nın önde gelen moda markalarından bonprix de bu nedenle katalog dağıtımına daha fazla önem vermeye başladı. Toplam 23 ülkede yerleşik mağazaları ve e-ticaret sitelerinin yanında yılda 232 milyon katalog dağıtan bonprix, etkisi ispatlanan bu çok kanallı modeli Türkiye’de de uygulamaya soktu. Ülkemizde yeni faaliyete başlayan bonprix, Aralık 2011 sonuna dek üç farklı katalogla 800 bin adet, 2012 yılı içinde de 10 farklı katalogla 3 milyon adet katalog dağıtmayı hedefliyor.
Dünya da ekonomiler de hızla değişiyor. Değişen şartlara uymak zorunda olan şirketler, özellikle de perakende şirketleri büyümelerini sürdürebilmek için yeni satış kanalları bulmaya çalışıyor. Son birkaç yıldır satış kanallarına mağazanın yanında e-ticareti de ekleyen Avrupalı şirketler, bu zincire artık katalogla satışı da yeniden eklemeye başladı. Geçmişin gözde satış kanalı olan ancak zaman içinde tahtını başka kanallara kaptıran katalogla satış, şimdi diğer kanallarda gerçekleşen satışlara yaptığı önemli etki nedeniyle yeniden gündemde.
Yılda 232 milyon adet katalog dağıtıyor
İnternet mağazasından alışveriş yapanların %69’unun kataloğa bakarak sitelerine yönlendiğini anlayan Avrupa’nın önde gelen moda markalarından bonprix, bu nedenle katalog, e-ticaret ve yerleşik mağazadan oluşan çok kanallı bir strateji izliyor ve katalog dağıtımına hala büyük önem veriyor. Toplam 23 ülkede yerleşik mağazaları ve e-ticaret sitelerinin yanında yılda 232 milyon katalog dağıtan bonprix, etkisi ispatlanan bu çok kanallı modeli Türkiye’de de uygulamaya soktu. Ülkemizde yeni faaliyete başlayan bonprix, Aralık 2011 sonuna dek üç farklı katalogla 800 bin adet, 2012 yılı içinde de 10 farklı katalogla 3 milyon adet katalog dağıtmayı hedefliyor.
Katalog desteğiyle 1 yıl içinde 100 bin müşteriye ulaşacak
Web sitesi üzerinden çok güçlü ve yoğun bir e-ticaret hacmine ulaşacaklarını öngördüklerini söyleyen bonprix Türkiye Genel Müdürü Thomas Carroux, “Bununla birlikte çeşitli kataloglarımız aracılığıyla yapacağımız satışlarla da katalogla moda alışverişi kavramını Türkiye’de yerleştirmeyi hedefliyoruz. Her ay yeni bir katalogla müşterilerimize ulaşma hedefimiz var. bonprix olarak yaklaşık 15 bin farklı ürün satacağız. İnternet sitesinden alışverişin yanı sıra katalogla alışveriş konusuna büyük önem veriyoruz. Yaptığımız araştırmalar, internet mağazamızdan alışveriş yapanların %69’unun önce kataloğumuzu incelediklerini gösteriyor. Dahası, toplam satışlarımızın %50’sini internet, %47’sini katalog ve %3’ünü mağazalar oluşturuyor. Kendini ispatlamış çok kanallı satış stratejimizle Türkiye’de önemli bir başarıya ulaşacağımıza inanıyoruz. Türkiye’deki ilk yılımızı yapılanma ve pazarı yakından tanıma dönemi olarak görüyoruz. Hedefimiz bir yıl içinde 100 bin müşteriye ulaşmak, ancak bu hedefi çok çok gerilerde bırakmamız da sürpriz olmayacaktır inancını taşıyorum,” açıklamasını yaptı.
bonprix hakkında:
bonprix, Almanya ve Avrupa’da modayı uygun fiyata sunan öncü şirketlerden biridir. Otto Group üyesi bonprix, 1986 yılında kurulmuş ve bugün uluslararası bir şirkete dönüşmüştür. Başarısını, kurulduğu yıllardan itibaren izlediği yenilikçi gelişim ve esneklik politikasına borçludur. 1990’ların sonunda tutarlı bir Multi-Channel (çok kanallı) satış stratejisi takip etmeye başlayan şirket, katalog, yerleşik mağaza ve internet mağazacılığı üzerinden, sağlıklı ve sürekli bir gelişim izlemektedir.
Robert Moog'un 78. doğum günü için Robert Moog'un "Moog synthesizer" adını taşıyan müzik aletinden esinlenilmiş bir doodle yayınladı.
Ergün Güler, Zorlu Holding Kurumsal Risk ve Hazine Koordinatörlüğü görevini de üstlendi.
Abu Dabi Ulusal enerji şirketi PJSC (TAQA) Türkiye'ye yatırım imkanlarını araştırıyor
Haliç köprüsü bağlantı noktalarında oluşan çatlaklar nedeni ile trafiğe kapatıldı.
Bugün 3 aylar başladı.
İmam Hatip mezunları tiyatroya alınmıyor.
''Bu hükümetin son teklifidir.''
''Eğer Türkiye de Afrika gibiyse bunu bilmek istiyoruz”