Gündem

Rus Nükleer Kuğları Türkiye'de

Son Güncelleme : 30.01.2012 08:51

Rusya stratejik bombardıman uçaklarını Türkiye'de uçuracak.

Rusya Hava Kuvvetleri sözcüsü Albay Vladimir Drik, “Stratejik filo Atlas ve Pasifik okyanuslarıyla Kuzey Buz Denizi’nin yanı sıra artık Karadeniz bölgesini de devriye alanı kapsamına alıyor” dedi. Rus Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nikolay Makarov da “Devriye uçuşları kimseyi tedirgin etmemeli. Bu uçuşlar tüm uluslararası anlaşmalara bağlı kalınarak yapılacak” diye konuştu.
 
Rusya uzun menzilli stratejik hava gücü olarak TU-160 ile TU-95 uçaklarını kullanıyor. Moskova, SSCB’nin parçalanmasından sonra uzun menzilli stratejik bombardıman uçaklarını ilk defa 2008’de hangardan çıkartmıştı. TU-160 stratejik bombardıman uçağı ABD ile ciddi kriz yaşandığı sırada Venezuela’ya gitmişti. Rus bombardıman uçakları bu tarihten itibaren ABD kıyılarıyla NATO ülkelerinin hava sahaları yakınlarında “tedirgin edici” devriye uçuşları başlatmıştı.
İşte özellikleri
 
* 25 saat ikmalsiz havada kalabilen TU-160 bir depoyla 12 bin kilometre yol kat edebiliyor. 
* 4 kişilik mürettebatı olan uçak, toplam 40 ton silahla 6 bin kilometre vuruş menziline sahip.
* Savaş konumunda 2 bin 400 km hız yapabiliyor.
* 267 ton ağırlığındaki uçağın fiyatı yaklaşık 250 milyon dolar. 
* İlki 1981’de uçmaya başlayan Tupolev TU-160’in NATO kodu “Blackjack.”Hürriyet


Arkadaşına Öner
Adınız Soyadınız
Arkadaşınızın Adı Soyadı
Arkadaşınızın Email Adresi
Arkadaşınıza Mesajınız
Yandaki Doğrulama Kodunu Giriniz
 


Diğer Gündem Kategorisi Haberleri

Memurlarımız Haklı Ama...

"Kaşıkla verilen kepçeyle alınır"

Milli Emlakçılar Köy Yolunda

“Tarihi fırsatı kaçırmayın”

Memur Mu, Arkadaş Mı?

2,5 milyon memur ve 1,9 milyon emekliyi ilgilendiren zam pazarlığı görüşmesinden sonuç çıkmaması gözleri Hakem Kurulu’na çevirdi.

Bürokrasiden Yorgunum Romanı

nkara denince ilk akla gelen bürokrasi son dönemde edebi kimliği ile de ön plana çıkıyor.

Yarın Regaip Kandili

Diyanet işleri balkanı Regaip kandili mesajı yayınladı.

İstanbul Trafiği Rahatlayacak

İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri de hazırlanacak rapor doğrultusunda bakıma alınacak.

Memurlar Kazan Kaldırdı

Sendikalar da kendi içlerinde bölündü.

Bakan Şahin Uludere Failini Açıkladı

Uludere’de 34 kişinin yaşamını yitirdiği bombardımanın emrini görüntüleri izleyen komutanın verdiğini söyledi.

Tunceli'de PKK'ya Darbe

Tunceli' de biri kadın iki terörist suikast eylemi için kent merkezine sızdıkları sırada jandarma ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı.

Karne Notu Kalkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim 1’inci sınıf öğrencilerini karne stresinden kurtarmak için, notla değerlendirme yapılmamasına yönelik çalışma başlattı.




EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Haliç Köprüsü Trafiğe Kapatıldı

Haliç köprüsü bağlantı noktalarında oluşan çatlaklar nedeni ile trafiğe kapatıldı.


Üç Aylar Nasıl Geçirilmeli

Bugün 3 aylar başladı.


İmam Hatipli Polemiği

İmam Hatip mezunları tiyatroya alınmıyor.


Hükümet Memura Teklifini Sundu

''Bu hükümetin son teklifidir.''


Erdoğan'ı Kızdıracak Sözler

''Eğer Türkiye de Afrika gibiyse bunu bilmek istiyoruz”


ANKARA
İSTANBUL
İZMİR
ANTALYA
>>