Gündem

Soner Yalçın'ın MİT Bağlantısı

Son Güncelleme : 27.01.2012 13:29

Ergenekon bağlantılı Odatv Davası’nın tutuklu sanıklarından Soner Yalçın’la ilgili bir dosya yayımlayan Chronicle dergisi, Yalçın'ın MİT bağlantısını deşifre et

Dergiye göre Behçet Cantürk’ün MİT’teki sorgu tutanakları Yalçın’a gitmiş. Ergenekon’un medya yapılanmasında yer aldığı iddia edilen Odatv’nin MİT bağlantısı hep gündeme gelmişti. Bu bağlantının kalp krizi sonucu yaşamını yitiren MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu üzerinden kurulduğu iddia edilmişti. Ancak sitenin sahibi Soner Yalçın’ın MİT’le ilişkisinin sadece Kozinoğlu’dan ibaret olmadığı geçmişinde de bir çok kez teşkilatla yollarının kesiştiği anlaşıldı.

ANI DEĞİL TUTANAK

Soner Yalçın ile ilgili Chronicle dergisi çarpıcı detaylar içeren bir dosya hazırladı. Yalçın’ın ilişkiler ağına mercek tutan çalışma, Odatv ile MİT bağlantısını da gözler önüne serdi. Dergide Behçet Cantürk’ün MİT’te verdiği ifadeleri içeren tutanakların ‘özenle’ Yalçın’a ulaştırıldığı yazıldı. Yalçın’ın bu ifadeler doğrultusunda ‘Behçet Cantürk’ün Anıları’ adlı kitabını oluşturduğu belirtildi:

 GAZETESİ BOMBALANDI

 “Behçet Cantürk’ün anıları MİT’teki ifadelerinden oluşuyordu. MİT, ünlü uyuşturucu kaçakçısı Diyarbakır Liceli Cantürk’ü sorgulamış, bu kayıtları arşivine almıştı. Cantürk’ün annesi Ermeni’ydi ve ayrılıkçı Kürt hareketinin en büyük finansörleri arasında sayılıyordu. Cantürk 1990’larda faili meçhul bir cinayete kurban gitti. Finansörleri arasında bulunduğu Özgür Gündem gazetesinin binası bombalandı. MİT’te verdiği ifadenin tutanakları ise özenle Soner Yalçın’a ulaştırıldı. Cantürk, Cem Ersever’den sonra Yalçın’ın ilgilendiği ve faili meçhul bir cinayete kurban giden ikinci isimdi.”

Dayısının oğlu MİT’çi

Chronicle’nin iddiasına göre Yalçın’ın MİT ile bir irtibatı vardı. Daha doğrusu bir MİT elemanı ile yakın akrabaydı. Soner Yalçın’ın dayısının oğlu İsmet Cem Çetin MİT mensubuydu. Yalçın da yakın akrabaları MİT’çi olan basın mensupları arasında yerini almıştı.

Maocular CIA denetiminde

Soner Yalçın, Doğu Perinçek ve 2000’e Doğru ekibinden ayrıldıktan sonra eski çalışma arkadaşları tarafından ‘ajanlıkla’ suçlanmıştı. Yine Aydınlık’ta yer alan bir bilgiye göre Soner Yalçın, MİT Müsteşar Yardımcısı Mikdat Alpay ile ilişkilendiriliyordu; ‘Askeri istihbaratın 2000 yılında hazırladığı gazeteciler raporunda Soner Yalçın’ın adı da geçiyor ve isminin karşısında bağlı bulunduğu kurum şöyle yazıyor: Mikdat Alpay ekibinden.’ Çalışmada, Soner Yalçın’ın 2000’e Doğru dergisindeki dosyalarlatanındığı ve Aydınlıkçıların yayın organında kamuoyunun karşısına çıktığı belirtildi.

Dev-Yol’un liderlerinden Oğuzhan Müftüoğlu’nun hatıralarını içeren Bitmeyen Yolculuk adlı kitapta, Maocular olarak nitelendirilen Doğu Perinçek ve çevresinin 12 Eylül öncesinde ABD’nin istihbarat örgütü CIA’nın denetiminde olmakla suçladığı hatırlatıldı. Chronicle’de böyle bir durumda bir Dev-Yol sempatizanın Maocuların arasında kendisine nasıl yer bulabildiği sorusuna ise “Bu da Soner Yalçın’ın sırrı” yorumu getirildi.(Bugün)


Arkadaşına Öner
Adınız Soyadınız
Arkadaşınızın Adı Soyadı
Arkadaşınızın Email Adresi
Arkadaşınıza Mesajınız
Yandaki Doğrulama Kodunu Giriniz
 


Diğer Gündem Kategorisi Haberleri

Memurlarımız Haklı Ama...

"Kaşıkla verilen kepçeyle alınır"

Milli Emlakçılar Köy Yolunda

“Tarihi fırsatı kaçırmayın”

Memur Mu, Arkadaş Mı?

2,5 milyon memur ve 1,9 milyon emekliyi ilgilendiren zam pazarlığı görüşmesinden sonuç çıkmaması gözleri Hakem Kurulu’na çevirdi.

Bürokrasiden Yorgunum Romanı

nkara denince ilk akla gelen bürokrasi son dönemde edebi kimliği ile de ön plana çıkıyor.

Yarın Regaip Kandili

Diyanet işleri balkanı Regaip kandili mesajı yayınladı.

İstanbul Trafiği Rahatlayacak

İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri de hazırlanacak rapor doğrultusunda bakıma alınacak.

Memurlar Kazan Kaldırdı

Sendikalar da kendi içlerinde bölündü.

Bakan Şahin Uludere Failini Açıkladı

Uludere’de 34 kişinin yaşamını yitirdiği bombardımanın emrini görüntüleri izleyen komutanın verdiğini söyledi.

Tunceli'de PKK'ya Darbe

Tunceli' de biri kadın iki terörist suikast eylemi için kent merkezine sızdıkları sırada jandarma ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı.

Karne Notu Kalkıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim 1’inci sınıf öğrencilerini karne stresinden kurtarmak için, notla değerlendirme yapılmamasına yönelik çalışma başlattı.




EN ÇOK OKUNAN HABERLER

Haliç Köprüsü Trafiğe Kapatıldı

Haliç köprüsü bağlantı noktalarında oluşan çatlaklar nedeni ile trafiğe kapatıldı.


İmam Hatipli Polemiği

İmam Hatip mezunları tiyatroya alınmıyor.


Üç Aylar Nasıl Geçirilmeli

Bugün 3 aylar başladı.


Maliye’de Üst Düzey Bürokrat Kalmadı!


Hükümet Memura Teklifini Sundu

''Bu hükümetin son teklifidir.''


ANKARA
İSTANBUL
İZMİR
ANTALYA
>>